Együtt 2014: Orbán rendszere méltatlan Szent Istvánhoz

Mára a rezsim érdeke és a nemzet érdeke került szembe egymással, Orbán lerombolja a magyar jogállamot és ellenségként bánik a szövetségeseinkkel - közölte az Együtt 2014 az államalapítás ünnepének alkalmából.

Szent István uralkodása következtében erősödött az ország és gyarapodott a nemzet, Orbán Viktor önkényes uralkodása következtében azonban gyengül az ország és fogy a nemzet - olvasható az Együtt 2014 mai közleményében.

Az ellenzéki szövetség szerint augusztus 20-án arra a Szent István királyunkra emlékezünk, aki megalapította a magyar államot, aki Magyarországot a keresztény világ, a korabeli Európa erős és egyenrangú szövetségesévé tette, biztosítva ezzel önálló államiságunk következő ezer évét és a magyar nemzet fennmaradását. Orbán Viktor kormányzása minden ponton szembe megy a Szent István-i hagyománnyal: lerombolja a magyar jogállamot, ellenségként bánik a szövetségeseinkkel, több százezer honfitársunkat pedig arra ösztökéli, hogy hagyja el Magyarországot, másutt próbáljon boldogulni. Ez a rezsim méltatlan a legfontosabb nemzeti örökségünk, az államalapító király szellemi, politikai hagyományainak 21. századi folytatására, képtelen a nemzeti érdek érvényesítésére.


Mára a rezsim érdeke és a nemzet érdeke került szembe egymással. Mi hisszük és tudjuk, hogy 2014 tavaszán a magyarok elég bátrak és együttműködők lesznek ahhoz, hogy képesek legyenek újra a nemzet közös érdekét érvényesíteni, a rezsim kiskirályainak önös érdekei felett. Összefogással el fogjuk érni, hogy Magyarország következő augusztus 20-ája már újra az európai Magyarország, egy sikeres nemzet ünnepnapja legyen! - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.