Együtt 2014: adminisztratív fekvőrendőrök a szabad választások előtt

Az előzetes regisztráció intézménye, vagy a rezsim legújabb ötlete, hogy egyesületek ne indulhassanak a választáson, mind-mind adminisztratív fekvőrendőrök a szabad választások előtt – írta közleményében az Együtt 2014 Választói Mozgalom.

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom szerint az Orbán-rezsim azon ügyködik, hogy a pálya nekik lejtsen a választásokon. Mint azt közleményükben kifejtik, a regisztrációval csökkentik az aktív választók számát, és elveszik a szavazati jogát annak, aki csak a kampány utolsó két hetének tanulságai alapján döntene úgy, hogy elmegy szavazni.

Az egyesületekre vonatkozó szigorítással pedig – ami érdekes módon 2012. október 23-a előtt nem jutott a kormánypárti képviselők eszébe – két legyet akarnak ütni egy csapásra. Egyrészt el akarják bizonytalanítani az olyan friss erők, mint a Magyar Szolidaritás Mozgalom vagy a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás, illetve a Milla Egyesület támogatóit. Másrészt arra akarják kényszeríteni a formálódó választói összefogás résztvevőit, hogy itt és most párttá alakuljanak.

A politikai fekvőrendőrök sem akadályozzák azonban meg, hogy eljussunk a szavazófülkékig, és a megosztási kísérleteknek sem ülünk fel! – szögezték le közleményükben. Azzal folytatták: "Tudjuk, hogy a demokratikus ellenzéki oldalnak most nem új, versengő pártra van szüksége, hanem közös felületre – széles választói összefogásra! Olyanra, mint amilyet az Együtt 2014 kínál. Az Együtt 2014 Választói Mozgalomban ugyanis minden demokrata összefoghat a honfitársával, hogy leváltsa a kormányt, lebontsa a rezsimet és új politikai korszakot kezdjen."

"Akármennyire lesz kreatív a kormány, hogy ebben akadályozzon minket, mi még kreatívabbak leszünk: olyan szervezeti formát találunk az összefogásnak, amely a leghatékonyabbnak ígérkezik a rezsim aktuális szabályrendszerével szemben. Így vagy úgy, de 2014-ben biztosan lehet majd az összefogás jelöltjeire szavazni! Meg fogjuk csinálni!" – zárult a mozgalom közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.