Belföld: Együtt: Tárgyalni kéne a tanárokkal, nem fenyegetni őket - NOL.hu
 

Együtt: Tárgyalni kéne a tanárokkal, nem fenyegetni őket

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy "ne fenyegessék a pedagógusokat", ehelyett inkább tárgyaljanak a szakszervezetekkel.
Szigetvári Viktor keddi, budapesti, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) előtt tartott sajtótájékoztatóján azt is kérte, módosítsák a költségvetést, mégpedig úgy, hogy például a paksi bővítésre, olimpiai felkészülésre vagy stadionépítésekre szánt pénzekből az oktatás javára csoportosítsanak át. A politikus arra is felszólított, hogy az oktatásban csökkentsék a lexikális tudás túlsúlyát, és inkább versenyképes tudást adjanak át a gyerekeknek.

Szigetvári Viktor azt mondta: miközben erősödik a tanárok tiltakozása, a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter választókerületéhez tartozó Makón elkezdték "lenyomozni" azt a gyógypedagógust, aki csatlakozott a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestülete által indított tiltakozáshoz. Hozzátette, hogy önkormányzati képviselőik valamint helyi sajtóorgánumok is sok jelzést kaptak arról, hogy a kezdeményezéshez csatlakozó pedagógusok után a Klik térségi vagy tankerületi vezetése elkezdett érdeklődni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy retorzióktól kell félniük azoknak a pedagógusoknak, akik jobban akarnak tanítani, ezért elmondják a véleményüket.

Az Együtt üdvözli, hogy a kormány kedden tárgyal a szakszervezetekkel, de az elmúlt években azt tapasztalták, hogy a kabinet látszategyeztetéseket folytat, ezért "meglepődnék, hogy ha a kormány most megállapodni akarna a szakszervezetekkel" - felelte kérdésre Szigetvári Viktor.

Egy újabb felvetés kapcsán arra is reagált, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn hitelesítette Kész Zoltán független országgyűlési képviselő két - az állami cégeknél bevezetendő kétmillió forintos bérplafonra vonatkozó és a kampányfinanszírozással összefüggő - népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő íveit. A politikus azt mondta, hogy egyetértenek a kezdeményezéssel és ha Kész Zoltán megkeresi őket, biztosan meg tudnak állapodni az aláírásgyűjtés támogatásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér