Együtt: Polt akár dolgozhatna is

Az Együtt felszólítja a legfőbb ügyészt, hogy haladéktalanul indítson átfogó nyomozást "a korrupciós és kitiltási ügyekben" - közölte az ellenzéki párt kedden.
Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke szerint nem igaz, amit a Legfőbb Ügyészség állít: Polt Péter valójában nem kért jogsegélyt amerikai kollégájától a kitiltási botránnyal összefüggésben, a legfőbb ügyész csak informális tájékoztatást kért, aminek semmilyen kötelező következménye nincsen.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza hétfőn az M1 Híradónak azt mondta, Polt Péter már október 27-én jogsegélykérelemmel fordult a magyarok ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom miatt az amerikai igazságügyi miniszterhez egy 2008-as egyezmény alapján.

Előzőleg Orbán Viktor kormányfő felszólította az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé. André Goodfriend erre reagálva a Twitteren azt írta: a két ország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegélyegyezményt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.