Együtt-PM: Szentendre félmilliárdos adósságot vállalt át a "fideszes havertól"

Miért kellett a félmilliárdos adósságot az adófizetőknek átvállalni egy fideszes havertól? - kérdezi az Együtt-PM, aztán feljelentést tesz.

Közleményükben arra utalnak: A napokban jelent meg az országos sajtóban a hír, hogy Szentendre város elengedi a „Dunakanyar oligarchájaként” és a „Fidesz Hagyó Miklósaként” emlegetett Simon Péter vállalkozó egyik cégének félmilliárd forintra rúgó adósságát.

Az Együtt-PM szerint a történet megmutatja annak a pénzszivattyúnak a működését, melyre az Orbán-Simicska rezsim berendezkedett: azt a folyamatot, mikor a hatalomból pénzt, a pénzből pedig még több hatalmat csinál a fideszes polip.

A Simon által az önkormányzat telkén felépített, majd annak tulajdonába adott Vizes Nyolcas uszoda üzemi vesztesége havi 20 millió forint terhet ró Szentendrére, írják közleményükben.  Úgy vélik: Az uszodát valószínűleg már eleve nem azért építették, hogy nyereséges legyen vagy a helyiek hasznára váljon. Hanem "azért, hogy egy valaki járjon jól: Simon Péter."

AZ Együtt-PM utal arra, hogy Simon Péter ugyanaz az ember, akinek a nevéhez a lepencei strand körüli botrányok és leányfalui homályos ügyletek is köthetők. Simon érintett szinte minden nagyobb dunakanyari beruházásban, de családja kivette a részét a trafikmutyiból is, állítják.

"Az évek során számos önkormányzati állást is betöltött, így például a városi fejlesztési irodát is vezette, miközben cége 450 millióval tartozott az önkormányzatnak. Most már nem tartozik semmivel, hiszen adósságát elengedték. Elengedték, az adófizetők pénzéből. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy mindannyiunk pénzét szivattyúzták át Simon Péter zsebébe" - fogalmaz a közlemény.

Az Együtt-PM Szövetség támogatja a szentendrei civilek petícióját, melyet azért indítottak, hogy a félmilliárdos tartozást hajtsa be a város. Egyúttal feljelentést tesznek, mert "a közvagyon elsíbolása, az intézményesített rablás nem maradhat következmények nélkül."

Követelik azt is, hogy Dietz Ferenc polgármester adjon magyarázatot, miért kellett a félmilliárdos adósságot az adófizetőknek átvállalni "egy fideszes havertól."

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.