Együtt-PM: Öt év múlva egyetlen gyerek se éhezzen Magyarországon!

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség kormányra kerülése esetén egy, a gyermekszegénységet leépítő intézményrendszer létrehozását tervezi, és el akarja érni, hogy 2018-ra egyetlen gyermek se éhezzen Magyarországon – jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Tímea.

A PM társelnöke elmondta: fejleszteni kívánják a gyermekellátás minőségét, átalakítják a családi adókedvezményt és a gyes szabályait. Hozzátette: bővítenék a bölcsődei hozzáférést, fejlesztenék az óvodai oktatás-nevelés minőségét, a óvodáztatási támogatást pedig 25 ezer forintra növelnék, és létrehoznának egy óvoda-, illetve iskolabusz-hálózatot is.

A politikus közölte: mindemellett leépítenék az általuk károsnak és a hosszú távú munkanélküliséget növelőnek tartott közmunkaprogramot, hogy helyette valós munkahelyeket teremtsenek.

A független képviselő kitért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfői bejelentéseire, amelyek szerint a kormány a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek. Szabó Tímea úgy fogalmazott: ezzel a kormány végleg letett arról, hogy a szegényeket jobb helyzetbe hozza, mert ez a csomag "sarcol", de nem kínál megoldást számukra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.