Együtt-PM: Narancsuralom a Határ úton

Valódi megújulás helyett látványberuházás keretében építik át Budapesten a Határ úti metrómegálló környékét - állítja közleményében az Együtt-PM. Az ellenzéki pártszövetség szerint a helyszínre tervezett térköves szökőkútról a környéken élőket meg sem kérdezték, az itt működő kereskedőket és szolgáltatókat pedig lehetetlen helyzetbe hozták.

A Szilágyi László országgyűlési képviselő és Varga Attila, a kispesti szervezet csoportvezetője által jegyzett közlemény elismeri: óriási szükség volna a Határ úti metrómegálló környékének fejlesztésére, hiszen rengeteg a probléma: az utas esős időben pocsolyákban állva, a nyári forróságban erős UV-sugárzásban, a szabad ég alatt várja a pöfögő buszokat. Mint írják, csúcsidőben a gyalogosok alig férnek el egymás mellett, utastájékoztató vagy 40 éve nincs, a közrendet illegális árusok és garázdák zavarják, akiket a hatóságok nem képesek ellenőrizni.

A közlemény szerint Kispest fideszes egyéni országgyűlési képviselője, Dr. Tarnai Richárd - aki egyúttal önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi frakciójának vezetője - az említett problémákkal egyáltalán nem törődik, ezért az ügyet a helyiek helyett a fővárosi vezetés, György István főpolgármester-helyettes vonta magához.

"Az itt nap mint nap megforduló utasok, vásárlók és itt dolgozó vállalkozók megkérdezése nélkül az a döntés született, hogy saját érdekcsoportjaiknak kedvezve, a Közgép-birodalom megbízásával óriási összegekből térköves szökőkutas parkot alakítanak ki" - fogalmaz a közlemény, amely szerint kizárták az embereket egy számukra létfontosságú döntésből.

Az Együtt-PM szerint látványberuházások helyett olyan fejlesztésekre van szükség, amelyek a helyben élők véleményét előbbre valónak tartják a látványos sablonmegoldásoknál. "A fejlesztéseknek széleskörű társadalmi egyeztetést követően, közösségi tervezésre alapozott, szakértői támogatással megvalósított megoldásokon kell alapulniuk. A változás, fejlesztés alapját közösségi tervezés, és nem narancsuralmi megoldások jelentik!" - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.