Együtt-PM: Magyarország fuldoklik a korrupciótól

Az Együtt-PM választási szövetség szerint a Transparency International (TI) korrupciós felmérése ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország fuldoklik a korrupciótól

Karácsony Gergely közleménye szerint "a fideszes gazdasági érdekcsoportok polipként telepednek rá az államra, legyen szó közbeszerzésről, trafikokról vagy az állami földekről".

A PM politikusa azt írta, a magyar választók világosan látják, hogy az elmúlt években a korrupció minden korábbinál magasabb szintet ért el. A TI által megkérdezettek hatvanegy százaléka szerint az elmúlt két évben nőtt a korrupció, ötvenkét százalékuk szerint a gazdasági érdekcsoportok képesek érdekeiket, a közjó rovására is, érvényesíteni a kormány döntéseiben. Csupán az emberek tizenöt százaléka mondta, hogy a kormány eredményesen lép fel a korrupcióval szemben - emlékeztetett az ellenzéki képviselő.

Az Együtt-PM szövetség képviselője bírálta Rétvári Bencét, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, amiért "volt mersze" úgy értelmezni ezeket az adatokat, hogy Magyarország ezen a területen is jobban teljesít. "A valóság az, hogy a korrupció és a fideszes maffiaállam teljesít jobban" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Az Együtt-PM szövetség azért hirdette meg a "zéró korrupció" programot, mert az állami beszerzések átláthatóságának növelésével, a párt- és kampányfinanszírozás átalakításával, tisztességes közbeszerzési szabályokkal gyökeres fordulatot lehetne elérni a korrupció elleni küzdelemben - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.