Együtt-PM: egyenesen kell beszélni a bajai videó-ügyről

Az Együtt-PM elítéli a manipulációt, bármelyik párt érdekében kerül rá sor, bármelyik párt emberei is hajtják azt végre. Az ellenzéki párt azonban hangsúlyozza: a bajai videó ügyében egyelőre az a kérdés, hogy ki és kinek a megbízásából készítette a felvételt.

Jávor Benedek a választási szövetség társelnöke csütörtökön újságírói kérdésre azt mondta, véleményük szerint az ilyen ügyekben egyenesen kell beszélni és "ha ők juttatták el a videót, azt el kell mondani".

A független képviselő hangsúlyozta, az viszont továbbra sem ismert, hogy ki és kinek a megbízására készítette a felvételt. Az Együtt-PM az első pillanattól azt képviseli, hogy a rendőrségnek és az ügyészségnek az ügy végére kell járnia - jelentette ki. A felvételt elfogadhatatlannak nevezte, mert meglátása szerint ilyen eszközöket egyetlen demokratikus párt sem használhat.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

Az ügy miatt szerdán lemondott az MSZP kommunikációs igazgatója. Déri Balázs szerda késő este azt közölte az MTI-vel, hogy október 17-én ő adta át a hvg.hu munkatársainak a bajai videofelvételt, amelyről senkit nem tájékoztatott, hiszen úgy gondolta, hogy az oknyomozó újságírás kimondatlan szabályai alapján ez rá és az újságírókra tartozik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.