Együtt-PM: a díszpinty Pintér Sándor jól járt az egykulcsos adóval

Pintér Sándor örömmel pödörheti legendás bajszát, miközben tízből nyolc magyar ember több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza a hónap elején - közölte Dorosz Dávid, az ellenzéki választási szövetség független országgyűlési képviselője.

Az Együtt-PM szerint a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó a "Fidesz ősbűne", mert a magyar emberek többsége rosszul járt vele, továbbá munkahelyek tízezreit szüntette meg és fiatalok vándoroltak el miatta. Erről Dorosz Dávid, az ellenzéki választási szövetség független országgyűlési képviselője beszélt szombaton, a Belügyminisztérium fővárosi székháza előtt újságíróknak.

Azt mondta, a romló gazdasági mutatók ára, hogy "a Pintér Sándorok, a Semjén Zsoltok, a Zsigó Róbertek" és a többi fideszes parlamenti képviselő, illetve polgármester havi több százezer forinttal többet keres. "Ezek közül is a díszpinty az a Pintér Sándor, aki több mint tízmillió forinttal keres többet havonta" az egykulcsos adónak köszönhetően - fogalmazott, hozzátéve: "Pintér Sándor örömmel pödörheti legendás bajszát", miközben tízből nyolc magyar ember több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza a hónap elején.

Emlékeztetett, az Együtt-PM éppen ezért kezdett országos aláírásgyűjtő kampányba az egykulcsos adó eltörlése érdekében. Dorosz Dávid elmondta, úgy tapasztalják, az emberek többsége tisztában van a "Fidesz igazságtalanságával". Az MTI kérdésére közölte, eddig több tízezer aláírást gyűjtöttek össze december közepéig tartó akciójukban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.