Együtt-PM: a családi adókedvezmény is a gazdagoknak kedvez

Az Együtt-PM szövetség szerint az "igazságtalan egykulcsos adórendszerhez" hasonlóan a családi adókedvezmény is a gazdagoknak kedvez.

A választási szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a kormány szerdai döntése szerint kiterjesztik a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségét. A döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

Az Együtt-PM szövetség közleményében azt írták: az "igazságtalan egykulcsos adórendszerhez" hasonlóan a családi adókedvezmény is a gazdagoknak kedvez, "az igazán rászorulók, a munkanélküliek nem tudnak majd profitálni" a családi adókedvezmény kiterjesztéséből. A szövetség szerint az "Orbán-Simicska rezsim" cinikus módon csak "visszacsöpögtet valamicskét abból, amitől megfosztotta a magyar embereket".

A közlemény szerint a szövetség 2014-ben le fogja váltani ezt a "kártékony rezsimet", és olyan adórendszert vezet be, amely nem fékezi a teljesítményt, de visszaállítja az elmúlt években felszámolt társadalmi szolidaritást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.