Együtt-PM: nyomoz a rendőrség a debreceni városvezetők floridai utazása ügyében

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság - az Együtt-PM politikusának feljelentése nyomán - elrendelte a nyomozást a debreceni fideszes képviselők és önkormányzati alkalmazottak tavaly őszi "botrányos" floridai utazása ügyében - közölte a szövetség szerdán. A rendőrség hivatali visszaélés miatt indított eljárást.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott: a rendőrség hivatali visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt folytatja az eljárást. A nyomozás jelenlegi állásáról nem közöltek információt.

Káposznyák István, az Együtt-PM debreceni politikusa szerdán tudatta az MTI-vel, hogy április 14-én ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hivatali visszaélés, közokirat-hamisítás, hűtlen kezelés, költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóinformációkra hivatkozva felidézték: tavaly novemberben debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára, az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így a DH-Szerviz ügyvezetője, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. és a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vett.

"A kiutazók által a legnagyobb közösségi oldalra feltöltött képek tanúsága szerint azonban a konferenciázás helyett a résztvevők napoztak, horgásztak, koktéloztak a tengerparton. Ráadásul, mint utóbb kiderült, a kongresszus szervezői nem is tudtak a magyar résztvevőkről" - olvasható az Együtt-PM közleményében.

Az érintett cég- és városvezetők tavaly novemberben - miután az ügy országos visszhangot kapott - azt közölték: saját költségükön és szabadságuk terhére utaztak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.