Együtt-PM: 168 milliót nyúltak le Biatorbágyon

Helyreigazítás

2014. augusztus 5. napján "Együtt-PM: 168 milliót nyúltak le Biatorbágyon" címmel megjelent írásunkban tévesen, valótlanul híreszteltük, hogy dr. Tuzson Bence korábbi ügyvédi irodája bízta meg a projektmenedzsert és az előzetes műszaki dokumentációt előkészítő céget. A valóságban az ügyvédi iroda közbeszerzési tanácsadóként működött közre a közbeszerzési eljárásban. A valóságban az ajánlatkérő önkormányzat kötötte meg a szerződéseket, és kifizetéseket is az ajánlatkérő teljesített. 

Az Együtt-PM szerint "illetéktelenek" körülbelül 168 millió forintot tulajdonítottak el Biatorbágyon egy iskolaépítés ürügyén, összejátszva a város polgármesterével és a helyi Fidesszel - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a szövetség ügyvezető társelnöke.

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy az önkormányzat évekkel korábban kezdeményezte, építsenek egy iskolát a településen, és az akkor még jogászként dolgozó Tuzson Bence - jelenleg fideszes országgyűlési képviselő - ügyvédi irodáját bízták meg a közbeszerzési eljárás lebonyolításával. Az iroda két céget bízott meg műszaki ellenőri, illetve projektmenedzseri feladatokkal; a két megbízásért több mint 51 millió forintot ki is fizettek annak ellenére, hogy az iskola máig nem épült fel - közölte.

Szigetvári Viktor elmondása szerint emellett a város főépítésze a részben saját tulajdonában álló építési irodával készítette el az építési terveket. A cég a tervekért 105 millió, összességében pedig 116 millió forintot kapott, miközben az Együtt-PM információi szerint a terveket továbbra sem hagyták jóvá - folytatta.

A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor a baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltjéről azt mondta, olyan jelöltet találtak, aki tiszteletreméltó karrierrel, érdemi közigazgatási és szervezetvezetési tapasztalattal rendelkezik. Hozzátette, hogy Tarlós István főpolgármester "elkótyavetyélte" az egészségügyi infrastruktúra budapesti részét. Ha Falus Ferenc volt tiszti főorvos lesz a főpolgármester-jelölt, de "még erről nem beszélhetünk, nincs erről még döntése a Magyar Szocialista Pártnak", akkor egy olyan személy vezetheti a fővárost, aki alkalmas arra, hogy eljárjon egy tisztességesebb budapesti népegészségügyi program érdekében - mondta.

Az Együtt elnöksége minden elemét támogatta annak a megállapodástervezetnek, amelyről az MSZP, a DK, az Együtt és a PM politikusai hétfőn tárgyaltak - hangsúlyozta egy másik kérdésre válaszolva Szigetvári Viktor.

Az MSZP hivatalos főpolgármester-jelöltjének, Horváth Csabának az ATV kedd reggeli műsorában elhangzott szavaira reagálva azt mondta, egy korrekt, kemény tárgyalási sorozatnak vannak a végén, amelynek során az EP-választás eredményeit sem hagyták figyelmen kívül, de a hétfői egyeztetésen "ultimátum nem hangzott el, személyeskedés nem hangzott el".

A társelnök jogosnak, de nem aktuálisnak nevezte azt a kérdést, hogy az MSZP-t ki lehet-e hagyni az ellenzéki összefogásból.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.