Együtt: Orbán ne csak három napig legyen európai

A kabinet álságosan készül a német politikus látogatására, a kormányfő ugyanis három napig európainak mutatja magát - mondta Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő.

Az Együtt felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne csak három napig, Angela Merkel német kancellár hétfői látogatásához időzítve képviselje az európai értékeket, hanem teljes kormányzásában álljon ki ezek mellett. Erről Szelényi Zsuzsanna, az ellenzéki párt független országgyűlési képviselője és Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja beszélt újságíróknak vasárnap, Budapesten.

Szelényi Zsuzsanna megfogalmazása szerint a kabinet álságosan készül a német politikus látogatására, a kormányfő ugyanis "három napig európainak mutatja magát". Erre utal szerinte a bank- és a reklámadó mérséklésére vonatkozó felvetés, valamint a "civilek vegzálásának" bírósági elítélése. Kiemelte, azt szeretnék, hogy "Orbán Viktor egész évben legyen európai", amihez szerinte a miniszterelnöknek egyebek mellett állást kellene foglalnia a kormányát érintő korrupciós vádakban, valamint le kellene állítani a paksi atomerőmű bővítését.

Hajdu Nóra aláhúzta, a Magyarország és Németország közötti konfliktusok létét jól jelzi, hogy Angela Merkel, aki hosszú ideje nem járt Budapesten, mindösszesen öt órát tölt majd a magyar fővárosban, a német köztársasági elnök pedig megválasztása óta nem látogatott el Magyarországra, noha a legtöbb régiós országban már járt. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.