Görögkatolikus emberszeretet: Bajnaiból "LIBajnai" lett

Egyházi fölöttesétől kér tájékoztatást az Együtt 2014 debreceni csoportja az egyház egyik diakónusának meglepő stílusú levele miatt. Az egyházközség vezetője a szeretetre hivatkozik, majd bekeményít.

Kocsis Fülöp görögkatolikus püspöktől írásban kér tájékoztatást az Együtt 2014 Mozgalom debreceni csoportja annak a meghökkentő stílusú levélnek az ügyében, amelyet a szervezet válaszként kapott a Debreceni Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Egyházközségtől.

A levélváltás előzménye az volt, hogy a szervezet néma tüntetést szervezett a Debrecenbe látogató Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő ellen, mert elfogadhatatlannak tartja a politikus elhíresült "listázós" beszédét.A demonstrációhoz körlevélben kértek csatlakozásra más politikai pártokat, civil szervezeteket és egyházakat is.

E levelet megkapta Debreceni Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Egyházközség, amely nem kívánt részt venni a demonstráción. Az Együtt 2014 nem ezt kifogásolja, hanem azt, hogy a távolmaradást Lőrinczi Róbert, az egyházközség diakónusa egy egyházi személytől meglepően furcsa módon indokolta.

Az Együtt 2014 föltette a világhálóra a levelezést, így a diakónus válaszát betűhíven közöljük:

"Tisztelt Együtt2014,
Köszönjük megkeresésüket. Egyházunk 2000 éves tanítása szerint az emberszeretetre épül, így elítélünk mindenfajta(!) kirekesztést. Az Önök nagyon fiatal mozgalma véleményünk szerint Debrecenben nagyon gyéren támogatott LIBajnai Gordon áldásos munkálkodása folytán. Kérjük, töröljék címlistájukból e-mail címünket, mert nem kívánunk Önöktől semmiféle értesítést kapni.
Üdvözlettel:
Lőrinczi Róbert"

Az Együtt 2014 debreceni csoportja azért írt levelet a diakónus fölöttesének, Kocsis Fülöp püspöknek, hogy tájékoztassa a levél szerintük elfogadhatatlan stílusáról.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.