Egyre többen támadják a közterület-felügyelőket

Több sikeres kampányáról számolt be a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetője a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának legutóbbi ülésén, hozzátéve: az utcán dolgozó munkatársaikat egyre gyakrabban éri durva atrocitás.

A Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója, Szabó Mihály a testület tavalyi munkájáról szóló beszámolóját a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottsága e heti ülésén egyhangúlag elfogadta. Az igazgató tavékenységüket ismretetve elmondta, a tavalyi a változások, a reformok éve volt. Az egyik legfontosabb, hogy az önálló kerületi felügyeletek megalakulásával együtt járó területcsökkenés mellett is számos új feladattal kellett megbirkózniuk a szervezet munkatársainak - derül ki a testület lapunkhoz eljuttatott tájékoztatójából.

Eszerint Budapest zaj- és légszennyezettségének kedvezőbb alakulása érdekében a tehergépjárműveket szigorúbban ellenőrizték az engedélyköteles övezetekben. Ez, illetve a gyakori jelenlét már néhány hónap után eredményeket hozott. Emellett kidolgozták a gépjárművek elszállítására vonatkozó javaslatot.

A motoros szolgálat gyorsabb, hatékonyabb, munkát végzett, az igazgató szerint a kerékpáros szolgálatot is kedvezően fogadták a Margit-szigeten sétáló, szórakozó fővárosiak.

A felügyelet bekapcsolódott a fővárosi térfigyelő hálózatba, ami gyorsabb észlelést és szakszerű reagálást eredményez Budapest egyik legszebb és legnagyobb parkjában, a Városligetben.

Szabó Mihály sajnálattal jegyezte meg, hogy a szabálysértők egyre agresszívebb magatartást tanúsítanak a közterület-felügyelőkkel szemben is. A leginkább érintett, az utcán dolgozó munkatársaik ezért konfliktuskezelő tréningen vettek részt.

Ettől függetlenül sikeresen hívták fel a figyelmet az új szabályokra, a felügyelet munkájával kapcsolatos, gyakran feltett kérdésekre, például a városrendészeti bizottság támogatásával megjelentetett, a Közterületi iránytű című kiadvány segítségével, amely közérthető stílusban magyarázza el a közterületre vonatkozó szabályokat. Hasonlóan sikeres kampányuk volt a parkok, sporttelepek és a játszóterek csikkmentesítéséről, a dohányzás tilalmáról szóló új rendelet megismertetése.

A felügyelet állategészségügyi telepének munkáját segítette a napi szintű együttműködés számos állatvédő szervezettel, alapítvánnyal. A kutyák új gazdáshoz juttatásával kapcsolatos kampánysorozat a legsikeresebbek közé tartozik.

Mindezen feladatait a felügyelet takarékos gazdálkodás mellett érte el, több területen is csökkentve a költségeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.