Egyre többen menekülnek külföldre

A legfrissebb osztrák adatok szerint júliusban megdőlt az abszolút rekord: már több mint 62 ezer honfitársunk dolgozik a "sógoroknál".

Az Orbán által tönkretett országból egyre többen menekülnek külföldre - állapította meg közleményében az MSZP. Winkfein Csaba, a párt elnökségi tagja rámutatott: a legfrissebb osztrák adatok szerint júliusban megdőlt az abszolút rekord: már több mint 62 ezer honfitársunk dolgozik a sógoroknál. Júliusban közel háromezer magyar állampolgárral dolgozott több Ausztriában. Semelyik másik ország polgárai körében nem volt ekkora a növekedés.

"Nincs már olyan fideszes sikerpropaganda, ami szőnyeg alá söpörhetné Orbán Viktor eredménytelenségét. Ha egy országból menekülnek a munkavállalók, ha egy országban minden második ember költözne külföldre egy jó állásért, ha egy ország második legnagyobb városa London (ma már itt él a legtöbb magyar Budapest után), és ha folyamatos rekordokat dönt a külföldi munkavállalók száma, akkor az egyet jelent: nem működik az ország" - fogalmazott a politikus.

Az MSZP szerint Orbán Viktor egyik legnagyobb bűne, hogy három éve olyan romboló politikát folytat, ami képtelen munkahelyeket teremteni, emelkedő fizetéseket ajánlani. "Egyetlen dolgot tesz Orbán tolvajkormánya, saját haverjainak lopja el a földeket, a trafikokat, és a takarékszövetkezeteket." - közölte Winkfein Csaba, aki szerint ezzel Orbán Viktor Magyarország jövőjét lopja el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.