Büszke a nézettségére az MTV

Egyre emelkedik a közszolgálati híradó nézettsége, 2011-ben eddig a két legnagyobb nézőszámot elért adás is az 51. hétre esett. Eközben karácsonykor a legnézettebb műsor a Sissi volt - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap az MTI-t.

Az egész évben sugárzott Híradók nézettsége folyamatosan nőtt. Az adások sorából kiemelkedett a december 23-ai adás - 876 ezer nézővel, amit az m2-n átlagosan további 157 ezren láttak -, így összesen 1 millió 34 ezren néztek. A 25-ei adás ennél is több nézőt vonzott, az m1-en csaknem egymillió néző (994 ezer fő) volt kíváncsi erre, az m2-vel együtt a nézettség jóval egymillió fölé emelkedett. A nézők több mint egyötöde az m1 hírműsorából tájékozódott az országot érintő hírekről. Az ünnepek alatt az m1 Híradó a 19 óra és 22 óra közötti főműsoridőben rendre az 5-6. helyen szerepelt. December 25-én pedig második helyre lépett elő, megelőzve a kereskedelmi televíziók műsorkínálatát, így a Való Világ, a Shrek 2, a Madagaszkár és a Harry Potter-sorozat filmjét is.

A karácsonyi ünnepi kínálat legnézettebb műsora a közszolgálati televízióban sugárzott Sissi volt, az ifjú császárné életéről 1956-ban készült olasz-német filmtrilógia. A közlemény szerint a filmsorozat első részét a felnőtt televíziónézők több mint egynegyede, azaz 1,121 millió fő választotta december 24-én, míg karácsony első estéjén a felnőtt televíziózók csaknem egyharmada - 1,444 millió néző - kapcsolt a Romy Schneider főszereplésével készült film miatt az m1-re. 

Ezen a napon az m2-n is több mint 263 ezer néző volt kíváncsi a klasszikus alkotásra. A legnagyobb nézettséget a december 26-ai záró epizód érte el az m1-en, ekkor a nézettség 1,450 milliós volt. A három adás valamelyikére összesen 3,784 milliónyian voltak kíváncsiak, ez a teljes népesség több mint 41 százaléka.  

Az AGB Nielsen mérési adatai szerint a karácsonyt megelőző negyedik adventi héten a december 22-én vetített Lúdas Matyi című magyar játékfilm bizonyult a Duna legnépszerűbb műsorának, míg az ünnep első napján, december 25-én az Önök kérték műsorába több mint 575 ezer néző kapcsolódott bele a Duna képernyője előtt - olvasható a Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője által jegyzett tájékoztatásban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.