Egyre több horvát tankol nálunk

A benzin hatvan-hetven, a gázolaj mintegy harminc forinttal olcsóbb nálunk, mint Horvátországban, így egyre többen tankolnak nálunk szomszédaink közül, írja a Dunántúli Napló.

Míg egy éve a határ közelében lakó magyarok jártak át esetenként Horvátországba tankolni, most már déli szomszédaink jönnek hozzánk, mivel nálunk most jelentősen olcsóbb az üzemanyag. A határ másik oldalán mintegy négyszáz forintnak megfelelő összeget kell fizetni egy liter benzinért, a gázolajért 384-et. Előbbi – kutaktól függően – hatvan-hetven forinttal olcsóbb Magyarországon, a másik üzemanyagfajta pedig mintegy harminc forinttal.

A 95-ös benzin esetében egy ötven literes üzemanyagtartály megtöltése nálunk 3500 forinttal kerül kevesebbe. A határ környéki településeken az általunk megkérdezett benzinkutasok szerint folyamatosan élénkül a horvát „vonal". Azt mondták, akik rendszeresen Magyarországra járnak vásárolni, már tavaly is náluk tankoltak, most viszont már olyanok is jönnek, akik kimondottan emiatt kelnek útra.

A vámszabályok a benzinre vonatkozóan nem enyhültek

Horvátország uniós csatlakozása után a két állam közötti vámszabályok enyhültek, a nem kereskedelmi mennyiségű élelmiszerek például szabadon be- és kivihetők, s ez a  kereskedelemre jótékony hatással volt, nőtt a horvát bevásárló-turizmus.

Megmaradt viszont az üzemanyag-limit, abból továbbra is csak a nem átalakított tankban elférő üzemanyag és egy, legfeljebb ötliteres hordozható tartályba férő mennyiség vihető. Ennyi viszont akár naponta is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.