Egymillióért tudósíthat a Balatonról a szerencsés kiválasztott

Havi egymillió forintot fizetnek annak az egyetemista lánynak, aki a Balaton körüli eseményekről fog tudósítani. Ehhez autót és sofőrt, sőt hajót s hozzá kapitányt is kap. De hogy ki a szerencsés kiválasztott, s pontosan mi lesz a dolga egyelőre nem tudni.
Több mint hatszáz jelentkező közül választották ki azt a 24 éves egyetemista lányt, aki havi egymillió forint fizetést kap azért, hogy tudósítson a Balaton történéseiről. A turisztikai álomállást azért hirdették meg, hogy a fiatalabbak körében is rávilágítsanak arra, milyen sokszínű a Balaton, ahová a nyáron feltétlenül érdemes elutazni – közölte vasárnap a téma kommunikációjával megbízott ügynökség.

Az álomállást a Nemzeti Turisztikai Ügynökség vezetője, Guller Zoltán hirdette meg a Nagyon Balaton elnevezésű eseménysorozat májusi sajtótájékoztatóján „írói vénával és fotós készséggel rendelkezők" számára. A győztesnek végig tudósítania kell a Nagyon Balaton eseményeiről és más rendezvényekről, ehhez szállást, étkezést és belépőket kap a fesztiválokra, sőt egy autót sofőrrel és egy hajót kapitánnyal.

Dani Barbara, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség regionális irodájának vezetője elmondta: a Balaton „száguldó riportere" hétfőtől két héten át ismerkedik a turisztikai ügynökséggel, külön képzést is kap Budapesten. Bemutatkozik több újság és televízió szerkesztőségében is, mielőtt megkezdi majd a munkát.

A Magyar Turizmus Zrt.-ből jogutódlással létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség – jelentette be április végén Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Közölte: az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a területet felügyelő kormánybiztos pedig Bienerth Gusztáv lesz.

Ennél többet nemigen lehet tudni, mert az álomállást már sikerült ugyan betölteni, de az új szervezetnek internetes honlapja egyelőre nincs, legalábbis azt hiába kerestük. Így be kell érnünk Seszták korábbi nyilatkozatával: a Magyar Turisztikai Ügynökség a termékfejlesztéstől a rendezvények koordinálásán át a külképviseletekig minden turizmust érintő kérdéssel foglalkozni fog.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.