Egymillió euró a menekült gyerekeknek

A Demján-csoport egymillió eurót (több mint háromszáztizenöt millió forintot, a Magyarországnak szánt menekültügyi uniós támogatás egynegyedének megfelelő összeget) ajánl fel a menekült gyermekek körülményeinek javítására – közölte a nagyvállalkozóról elnevezett alapítvány a nemzeti hírügynökséggel. A legismertebb Demján-cég elnök vezérigazgatója szerint a tervből „legfeljebb heteken belül” konkrét segítség lesz.

Kérdésünkre, hogy mi indította a Demján Sándort az adakozásra, az üzletember távollétében nyilatkozó Szabó Zsolt, a cégcsoporthoz tartozó Limedale elnök-vezérigazgatója azt mondta: Demján gyerekkorában maga is éveket töltött árvaházban, a szegény sorsú gyermekek támogatása mindig is része volt a vállalati CSR-politikának és a Demján Alapítvány tevékenységének.

Eddig több mint 7 milliárd forintot fordítottak gyermeksegélyezésre és a tehetséges, de kedvezőtlen anyagi helyzetű egyetemisták megsegítésére. A támogatási irány tehát adott volt, a konkrét elhatározások azonban többnyire Demján Sándor impulzív döntéseiként születnek, ahogyan ez most is történt.

A pénz – amelyet a cégcsoport három cége ad össze – hamarosan megjelenik Gránit Bank egy elkülönített számláján, és közben keresik a lehetőségeket, hogyan lehet az összeget célzottan a menekült gyerekek sorsának jobbítására használni. Ebben várhatóan a területen dolgozó civil szervezetek tanácsait és közreműködését is igénybe veszik majd. Egyúttal pedig remélik, hogy a kezdeményezéshez – amelyben garantálják, hogy a pénzek felhasználása nyílt, átlátható és az interneten követhető lesz – mások is csatlakoznak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.