Egymilliárdos falumegújítás Somogyban

Több mint egymilliárd forint vidékfejlesztési forrásból indulhatnak fejlesztések 44 somogyi településen; a források többsége, mintegy 700 millió forint a mikro-vállalkozások fejlődését és a turizmust segíti, ami megélhetést, munkahelyeket hoz a településeknek.

Több mint egymilliárd forint vidékfejlesztési forrásból indulhatnak fejlesztések 44 somogyi településen; a támogató határozatokat szerdán Szennán adta át a nyerteseknek Kolber István (MSZP) Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője, valamint Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.

Kolber István elmondta: az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázatán a kaposvári- és a kadarkúti kistérséghez tartozó 44 somogyi település 67 nyertes pályázattal 1 milliárd 118 millió forint vissza nem térítendő  támogatást nyert el, amit falufejlesztésre, mikro-vállalkozások fejlesztésére, turisztikai fejlesztésre használhatnak fel.    

E támogatásból például Bárdudvarnokon megújul a templomkert és a könyvtár, Bőszénfán Nemzedékek Parkját, Taszáron pedig játszóteret építenek. Ecsenyben és Hetesen pirotechnikai eszközöket gyártó üzem, Alsóbogáton asztalosműhely és pelletáló üzem, Kaposújlakon lakatosműhely kialakítására használják fel a támogatást, Szennában bővítik a falusi magánszálláshelyeket, Kaposfőn lovarda épül, Zimányban istálló, Polányban pedig a Békeffy kúria turisztikai hasznosítását tervezik.

Forgács Barnabás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára szerint jó irányba mutatnak a somogyi kezdeményezések, hiszen a források többsége, mintegy 700 millió forint a mikro-vállalkozások fejlődését és a turizmust segíti, ami megélhetést, munkahelyeket hoz a településeknek. Kiemelte, hogy a fejlesztési célokat nem központilag határozták meg, hanem az érintett helyi önkormányzatok, civil szervezetek és kisvállalkozások által közösen készített stratégiai terv döntötte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.