Egymilliárd fölötti bevétele volt tavaly a Fidesznek

Több mint egymilliárd forintból gazdálkodott tavaly a Fidesz, bevétele nagy része költségvetési támogatásból származott.

A legutóbbi Hivatalos Értesítőben közzétett, 2015-ös pénzügyi beszámoló szerint a központi költségvetésből 876,6 millió forint támogatást kapott a nagyobbik kormánypárt.

Emellett tagdíjakból befolyt 142,4 millió forint, hozzájárulásokból, adományokból pedig - amelyek nagyrészt félmillió forint alattiak voltak - 56,4 millió. Ezen felül volt 8 millió forint "egyéb bevétele" is a pártnak.

Így az összes bevétele 1 milliárd 83,4 millió forint volt.

Az 500 ezer forintot meghaladó hozzájárulásokat, adományokat külön is részletezni kell, ebből kiderül, hogy Kukoda Nándor adományozott a legtöbbet, 1,2 millió forintot.

A Fidesz európai parlamenti képviselői közül Deli Andor 895 ezer, Schöpflin György 800 ezer, Kósa Ádám pedig 697 ezer forinttal járult hozzá a párt működéséhez.

A kormánypárt tavaly 920,8 millió forintot fordított a kiadásaira. A működési kiadások 359,9 millió forintot tettek ki, "politikai tevékenységre" 153,4 millió forintot költöttek, eszközbeszerzésre 8,8 millió forintot fizettek ki, 2,7 millió forintból pedig más szervezeteket támogattak.

Emellett a külön nem részletezett egyéb kiadások 396 millió forintot tettek ki.

2014-ben, a választás évében - mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül - a Fidesz jóval nagyobb büdzséből gazdálkodott: akkor több mint 2,8 milliárd forint volt a bevétele.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.