Egymással szemben Kubatov és az FTC-ultrák

Videoüzenetet küldött Kubatov Gábor, az FTC elnöke azoknak a „szurkolóknak”, akik az MTK elleni NB I-es futballmeccsen kifeszítették a náci háborús bűnökkel vádolt, nemrégiben elhunyt Csatáry Lászlóra emlékező molinót.

A fideszes politikus arra kérte az akcióban részt vevőket, hogy hetvenkét órán belül jelentkezzenek a klubnál, s vállalják a felelősséget tettükért. (Az MLSZ 800 ezer forintra büntette a zöld-fehéreket a minősíthetetlen transzparensért.) Ha az érintett „drukkerek” nem tesznek eleget a felhívásnak, akkor a felvételek alapján kezdik meg azonosításukat. Az elöljáró leszögezte: az efféle feliratok miatt komoly károk érhetik az egyletet, amely szponzorait, pontokat vagy akár edzőjét is veszítheti.

Az FTC-ultrák gyorsan reagáltak a potentát szavaira. A Facebook közösségi portálon megalakult a Mi voltunk nevet viselő csoport, amelynek vasárnap délután már csaknem kétezer tagja volt. A társaság első posztjában – a többi közt – azt közölte: „mi voltunk, ha egy olyan ember kérdezi, aki az Országgyűlés emberi jogi bizottságának az üléseire évek óta nem jár be, de az ezért járó tiszteletdíjat az adófizetők zsebéből sunyi, tolvaj módjára kilopja, szóval ha egy ilyen Kubatov Gábor-féle valaki kérdezi, akkor MI VOLTUNK!”

Később a Ferencváros szurkolói csoportjainak közleményét is publikálták, amely arról számol be: háromoldalú megbeszélést tartottak volna 2013. augusztus 23-án, pénteken a Ferencváros szurkolói csoportjai, a Ferencvárosi Torna Club vezetői és a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseinek a részvételével. Ezt a találkozót Kubatov Gábor, az FTC elnöke egy órával a megbeszélt időpont előtt lemondta, a szövetség pedig újra megbüntette az egyletet.

A dokumentumban az áll még: „Elszomorít minket, hogy Kubatov Gábor sokadszorra nem védi meg a Clubot és szurkolóit, nem áll ki az MLSZ szisztematikus, kizárólag a Ferencvárost és szurkolóit sújtó boszorkányüldözésével szemben. Ehelyett, ahogy korábban is, most is asszisztál a büntetéshez, szurkoló- és labdarúgás-ellenes rendelkezéseket vezet be, szembefordul a Ferencváros és táborának évszázados hagyományaival és – a magyar történelem legsötétebb korszakait idézően – immár nyilvánosan fenyegeti a Ferencváros szurkolóit.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.