Egymásra mutogatnak az újpesti tűzijáték ügyében

Továbbra sem tudni, hogy a ki vállalja a politikai felelősséget az újpesti tűzijáték ügyében, a Fidesz és az MSZP ugyanis egymásra mutogat. Új fejlemény viszont, hogy Trippon Norbert szocialista alpolgármester visszaadja megbízását, miután a polgármester megvonta jogköreit.

Egymásra mutogatnak a politikai erők a főváros IV. kerületében történt tűzijáték-baleset ügyében. Hét ember sérült meg Újpesten, amikor tűzijátékkal egybekötött rendezvényt tartottak a Főtéren. A BRFK szerint a tűzijáték után lehulló pernye és szikra okozott sérüléseket; a hatóság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. korábban közleményben kért elnézést a sérültektől és közölte: együttműködik a rendőrséggel. A cég szerint az esemény kivitelezése során minden szabályosan történt.

Korábban a Fidesz újpesti szervezete hozta nyilvánosságra, hogy az említett vállalkozásnak nem volt aláírt szerződése, így szerintük kérdés, hogy kit terhel felelősség a hét ember sérülése miatt. A helyi Fidesz szerint elsősorban Trippon Norbert szocialista alpolgármesternek van elszámolni valója, mondván nem tisztázott, hogy ki változtatott az eredeti közbeszerzési kiírásban szereplő feltételeken, amelyben eredetileg fény- és lézershow szerepelt, nem pedig tűzijáték. A Fidesz rámutatott arra is, hogy a rendezvényszervező cégnél irodavezetőként dolgozik Csizmár Gábor volt munkaügyi miniszter lánya. Csizmár nem mellesleg az újpesti szocialisták képviselő-jelöltje volt a választásokon.

A cég a Blikknek nyilatkozva cáfolta, hogy a megbízás elnyeréséhez köze lett volna a személyes kötődésnek, de Csizmár is úgy nyilatkozott: nem tudta, hogy lánya ennél a vállalkozásnál dolgozik.

Trippon Norbert a Népszabadság megkeresésére azt mondta: a közbeszerzési eljárás szabályos volt, a Sensation tette a legjobb ajánlatot. A dokumentációban pedig állítása szerint megtalálható egy nyilatkozat, amelyben a cég a teljes lebonyolításáért vállalja a felelősséget. „Arról nem tudtam, hogy nincs aláírt szerződése a cégnek. A közgyűlés, benne Derce Tamás polgármester úr is, megszavazta a szerződéskötést a vállalkozással, arról, hogy ez a polgármester nem hajtotta végre, nem volt tudomásom. De meglesznek a következményei" - fogalmazott Trippon, hozzátéve: Derce Tamás a mai napon elvonta az alpolgármesterek hatásköreit, így miután a munkavégzés körülményei nem biztosítottak, vissza kívánja adni alpolgármesteri megbízását és erre biztatja alpolgármester-társait is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.