Egymásnak ugrott Navracsics és Lázár

Nagyobb frakciófegyelmet kellene tartani a kormánypárti képviselőcsoportban Navracsics Tibor szerint, a miniszterelnök-helyettes ugyanis - mint az a Figyelőnek adott interjúból kiderül - nem tartja jónak, ha kódexszerű jogszabályok is egyéni képviselői indítványként kerülnek a parlament elé. Lázár János Fidesz-frakcióvezető erre reagálva úgy nyilatkozott, köszöni Navracsics Tibor véleményét, majd hozzátette: "az emberek gyors változásokat akarnak, nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre".

A Figyelő csütörtökön megjelent számában arra a kérdésre, hogy szerinte meddig marad meghatározó a mostani kormányzati ciklusban az egyéni képviselői indítványokon alapuló törvényalkotás, Navracsics Tibor azt mondta: egy ilyen nagy létszámú kormánypárti frakciónál szükségszerűnek tartja, hogy sok egyéni képviselői indítvány születik. "Semmiképpen nem tartom viszont jónak, ha átfogó, kódexszerű jogszabályok is ilyen módon kerülnek a parlament elé. Ebben a tekintetben mindenképpen szükség van a frakcióvezetés részéről a nagyobb együttműködési készségre, és arra is, hogy nagyobb fegyelmet tartsanak a frakcióban" - fejtette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki Lázár János előtt látta el az akkor még ellenzéki Fidesz frakcióvezetetői teendőit.

Ezzel összefüggésben Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott: minden fideszes képviselőtársa nevében köszöni Navracsics Tibornak a parlamenti frakció munkájáról mondott véleményét. "Észrevételeit megszívleljük, azokat napi munkánkban hasznosítani fogjuk. Megnyugtatjuk a miniszter urat, hogy a miniszterelnök és kormánya elvárásainak megfelelően kívánjuk a továbbiakban is végezni feladatainkat" - hangsúlyozta.

Felidézte, Orbán Viktor a frakció megalakulásakor jelezte, hogy egy határozott, cselekvőképes, dinamikus képviselőcsoporttal kíván együtt dolgozni. "Mi erre szerződtünk, és azóta is tartjuk magunkat ehhez a vállalásunkhoz" - tette hozzá.

Lázár János szerint azonban ennél is fontosabb, hogy az emberek gyors változásokat akarnak, "nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre". "Tőlünk, képviselőktől naponta számon kérik azokat a vállalásainkat, amelyekért tavaly áprilisban bizalmat kaptunk. A választóktól már nem lehet több türelmet kérni, valakinek most már dolgoznia is kell" - mondta, szavait azzal zárva: "nekünk a választóinknak kell megfelelnünk, bár ebben nyilvánvalóan Navracsics miniszter úrral is egy állásponton vagyunk".

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.