Egymásnak estek a pártok a pedagógus-béremelés ürügyén

A Fidesz szerint ha a baloldal hatalomra kerülne, nemcsak a rezsicsökkentést törölné el, hanem a 66 százalékos pedagógus-béremelési programot is. Az Együtt-PM Szövetség erre úgy reagált: az Orbán-Simicska rezsim a rezsihazugság után most a béremelés-hazugságot akarja eladni.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője szombaton, Pécsen sajtótájékoztatón azt mondta, öröm, hogy Magyarország soha nem látott pedagógus-béremelési programot hajthat végre, de a baloldal ennek bejelentése óta zavar- és hisztériakeltést művel, amely nélkülöz minden erkölcsi alapot.

A politikus hangsúlyozta: a Gyurcsány-Bajnai korszakban mélyen a diplomás átlagbérek alá került a pedagógusok fizetése. "Abban a korszakban több száz iskola bezárása miatt több tízezer pedagógus állása szűnt meg, Bajnai Gordon kormánya pedig egyetlen tollvonással a tanárok egész havi fizetését elvette" - tette hozzá. Hoppál Péter rámutatott: mivel Magyarország azon OECD-országok közé tartozik, ahol az egyik legalacsonyabb a pedagógusok keresete, "ezt a helyzetet sürgősen orvosolni kellett". "Most, hogy az ország már végre jobban teljesít gazdaságilag, erősek vagyunk, eljött az ideje, hogy az egészségügyi dolgozóké után a pedagógusok béremelése is sorra kerüljön" - hangsúlyozta.

A Fidesz szóvivőjének szavai szerint a pedagógus béremelési programhoz kapcsolódóan ugyanakkor "elképesztő reakciók" érkeztek a baloldalról. "A szocialisták érvelésükkel odáig mentek, hogy levezették, csökkenni fog a tanárok fizetése, Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője pedig azt mondta, a béremelés egy átverés" - közölte Hoppál Péter. A fideszes politikus emlékeztetett rá, hogy a béremelés nagy részét már szeptembertől megkapják a tanárok, ezzel szemben Bajnai Gordon egy-két hónappal ezelőtt még 15 százalékos béremelés mellett érvelt, a szocialisták reakciójából pedig az derült ki, hogy az ő programjukban nincs ilyen béremelés. "Úgy tűnik, megint káosz van a baloldalon, amelynek szereplői ebben a kérdésben sem egyeztettek" - fűzte hozzá.

Hoppál Péter hangsúlyozta: a jelek arra mutatnak, ha a baloldal hatalomra kerülne, az általa képviselt szélsőséges gazdaságpolitikája "zátonyra futtatná" a pedagógusok most induló béremelési programját. A szóvivő furcsának nevezte, hogy a PDSZ pénteki sajtótájékoztatóját, amelyen egy demonstráció szervezését jelentették be, az Együtt-PM sajtóosztálya szervezte, és kiderült: egy májusi, Hallgatói Hálózat által tartott akció mögött, amikor utcára akarták vinni a pedagógusokat, a Bajnai-gárda azon prominensei állnak, akik a Fidesz-székház elleni "erőszakos balhét" végrehajtották. "Nyilvánvaló tehát, hogy a baloldal gyűlöletkampányt indított a pedagógusok körében, hergeli őket, ezért a felszólítjuk a baloldalt, fejezze ezt be" - fogalmazott Hoppál Péter.

Az Együtt-PM Szövetség tömören reagált a Fidesz szóvivőjének szavaira: "Az Orbán-Simicska rezsim a növekvő kötelező óraszám bérét és elbocsátott kollégáik fizetését adja oda a pedagógusoknak, amivel a rezsihazugság után most a béremelés-hazugságot akarja eladni nekik."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.