Egykori Fidesz-alapító: Nettó fasizmus, amit a kormány csinál

– Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás” – mondta a Magyar Narancsnak Kardos József, az egyik  Fidesz-alapító.
A Fidesz egyik alapítója szerint egykori pártja visszavezeti az embereket a félelembe, és alattvalókat akar gyártani az emberekből. Szájer József egykori kampányfőnöke azt mondta, népbutítás, ahogy a menekültkérdést kezeli a kormány.

„Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás" – mondta a Magyar Narancsnak Kardos József, a Fidesz 37 alapítójának egyike.

Kardos annak apropóján szólalt meg, hogy Fidesz szerdán ünnepli 28. születésnapját.

„Éltünk már olyan rendszerben, ahol félni kellett a véleményünk miatt, és a rendszerváltáskor hatalmas eufóriát éreztünk a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani" - mondta. A Fidesz alapítójának az sem tetszik, hogy egykori pártja szerint aki nem ért egyet retorikájukkal, az a terrorizmust támogatja.

„Persze, én sem gondolom, hogy milliókat kellene ellenőrizetlenül beengedni Európába, de ehhez nem szükséges fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen" – konstatálta.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.