Egyik napról a másikra megvakult a kisfiú

Egy tízéves tatabányai kisfiú egyik napról a másikra elveszítette látását. Az édesanya egyelőre tanácstalan, csak bízni tud abban, hogy a közeljövőben valaki valamilyen csoda folytán segíteni tud rajtuk.

Szokványosan indult a nap a Köztáraság úti önkormányzati tömblakásban, Fodoréknál – írja a kemma.hu. Erzsébet otthon volt kisfiával, Gábor Rolanddal. Minden percben elkél a szülői segítség, ugyanis a tízéves csemete szeptemberben kezdődő kálváriája miatt jobb szemére teljesen megvakult, bal szemére pedig körülbelül egy méterre lát. Azzal is minden egyes nap gyengébben.

Az orvosok tanácstalanok, holott az anyuka a kínai orvosszakértőtől elkezdve, országosan elismert professzorokig bezárólag mindenhova elvitte. A diagnózis azonban mindig más: lehetnek lelki tényezőkre visszavezethető okok, egyesek szemizom bénulásra gyanakodnak, mások biztosan állítják, hogy a kisfiú szemfenék nyomása okozhatja a látáskárosodást, és emiatt már háromszor leszívták az agyvizét. Ezzel szemben a kis Gábor azt mondja, azóta egyre rosszabbul van.

Az édesanya gyanítja, a gyermek betegsége egy vírusos fertőzésre vezethető vissza. Akármerre jártak, a szakemberek, az orvosok nem erősítették, de nem is cáfolták meg a feltételezést. Erzsébet így fogalmazott:

– Egyéves volt, amikor gégetükrözésen esett át. Abban az időben étkezési zavarok miatt jártunk kórházba. Azóta csak pépes ételeket eszik. Nem fogad el mást. Joghurtot és pudingot. Van, hogy napi 18 puding kerül a gyomrába és semmi más. A gyógyszereket is belekeverem a csokoládés édességbe és azzal együtt nyeli csak le. Még a gyümölcsöket megeszi, de csakis tejjel turmixolva. Írattam fel neki tápszereket, hogy mindent megkapjon a szervezete, ami az egészséges növekedéshez szükséges, de nem hiszem, hogy ez elegendő lenne. Az orvosok ennek sem tudják kideríteni az okát – mondja csalódottan az édesanya.

A kisfiú legközelebb februárban megy vizsgálatokra. Akkor egy debreceni ideggyógyászhoz kaptak időpontot. Nagy sóhajok közepette beszél erről Erzsébet. Mert – miként fogalmaz – nehéz ezt átvészelni. Nehéz, amikor a gyermeke a műtőbe tolva üvölti a kórházi folyosón: „Meg akarok halni!"

Erzsébet negyedik, egyben legkisebb gyermek Gábor. A kisfiú édesapja három évvel ezelőtt elhagyta őket. A család anyagilag is nehéz helyzetben van.

– A konzultáció 30 ezer forintnál kezdődik – mondja az anya. – Az autónkat eladtuk, hogy több pénzünk legyen, bár így az utazás nehézkes. Mindig keresni és találni valakit, aki elvisz minket a vizsgálatokra. Persze nem kérdés, kifizetem a benzint, senkitől sem várom el ezt a szívességet ingyen... Csak mondja meg végre valaki, hogy mi a baja a gyermekemnek! Ez minden pénzt megér.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.