Egyhavi pluszpénzt ajánl a kirúgottaknak az MTVA

A közszolgálati média vezetői sajnálattal veszik tudomásul, hogy az üzemi tanács nem köt megállapodást a csoportos létszámleépítésről. A másik fél szerint szó sincs érdemi párbeszédről.

Sajnálattal veszik tudomásul, hogy a Központi Üzemi Tanács (KÜT), figyelmen kívül hagyva a munkavállalók érdekeit, továbbá megcáfolva a számos alkalommal hangsúlyozott együttműködésre és megegyezésre való törekvést, nem köt megállapodást – tudatta közleményében a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

"Az elmúlt napok alatt bebizonyosodott, hogy a munkáltató volt az, aki a határidők folyamatos meghosszabbításával és az enyhítési intézkedések egyoldalú fenntartásával a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók érdekeit nézte" - szerepel a közleményben.

Az MTVA mindezek ellenére a korábban ígért és a megállapodás tervezetében foglaltakat is biztosítja a leépítésben érintett munkavállalók számára - tudatták. Ennek értelmében – az eredeti tervekhez képest – mintegy negyven fővel kevesebb munkavállalónak szüntetik meg a munkaviszonyát.

A közös megegyezésessel távozók részére plusz egyhavi távolléti díjat ítélnek meg, a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezelik, valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoznak létre az érintett munkavállalók megsegítésére, amellyel elsősorban a családosok, nagycsaládosok helyzetén igyekeznek javítani.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.