Egyetlen kormánytag se áll be segédápolónak

Most már biztos, hogy se Orbán Viktor, se Lázár János, se Ónodi-Szűcs Zoltán nem tűnik fel a betegágyak mellett. 
A Független Egészségügyi Szakszervezet(FESZ) egy héttel ezelőtt arra kérte a kormány tagjait, jelentkezzenek önkéntesnek a kórházakban, szakrendelőkben. Az érdekvédők akciójának célja az volt, hogy a kormány tagjai, a parlamenti döntéshozók még a költségvetésről szóló szavazás előtt közvetlenül ismerkedjenek az egészségüggyel, az ott dolgozók munkájával, a napi nehézségekkel.
 
A felhívásra csak a Jobbik politikusai jelentkeztek, mondván: ők hajlandók önkéntes segítőnek állni az egészségügyi intézményekben. 
 
Kérésüket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elutasította, hivatalos közleményük az érdekvédők kezdeményezését felületesnek minősítette, és újfent felhívták a levélírók figyelmét arra, az egészségügyben milyen komoly fejlesztések zajlottak. Emlékeztettek arra is, hogy az ágazat dolgozói milyen jelentős béremelést kaptak.
 
A FESZ lapunkhoz eljuttatott közleménye megjegyzi: bár – főként az uniós pénzekből és emiatt területileg erősen egyenlőtlen megoszlásban – voltak infrastrukturális fejlesztések az egészségügyben, és 2012-2013-ban volt bérfejlesztés is, azonban mindezek ellenére még mindig a közszférában az egészségügyben a legalacsonyabbak a bérek.
 
Az alacsony  bérek, a  nagy munkaterhelés, a rossz munkafeltételek miatt nagy számban kényszerülnek szerencsét próbálni külföldön ápolóink, orvosaink, és az egészségügyi munka hátterét biztosító műszaki és egészségügyi szakdolgozók. 
 
Mint írják: a tárca válasza megerősíti őket abban, hogy a döntés-előkészítőknek fogalmuk sincs arról, hogy mekkora a baj.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.