Egyetemfoglalásra készülnek Pécsett?

Nem kizárt, hogy egyetemfoglalásra készülnek a pécsi diákok, akik Egyetemes összeomlás címen hirdették meg a jövő hétre tervezett tüntetésüket.

A pécsi Hallgatói Hálózat (HaHa) két aktivistája tartott hétfő délután sajtótájékoztatót a pécsi Magasház előtt, amelyen aznap hajnalban tűnt fel a hallgatók februári, kétnapos szabadegyetemét és a hozzá kapcsolódó városi demonstrációt hirdető molinója. Az egyetemisták a Pecsistop.hu híradása szerint röviden beszámoltak rendezvényük főbb céljairól.

A programot Babinszki Kata és Takács Bálint ismertette. Február 11-én délelőtt a bölcsészkar termeiben párhuzamosan a közoktatással és a felsőoktatással foglalkozó előadásokat lehet meghallgatni, majd délután kerekasztal-beszélgetés lesz a „város az egyetemben – egyetem a városban” témakörben.

Kora este a 48-as térről elinduló középiskolások és a velük tartók a Széchenyi téren találkoznak a szabadegyetemről érkező, az Egyetemes összeomlás elnevezéssel meghirdetett tüntetés résztvevőivel, majd közösen vonulnak az Ifjúság úti campus területére, ahol az elképzelések szerint fórumon határoznak a további teendőkről. A hírportál kérdésére a két aktivista úgy fogalmazott, hogy az egyetem „elfoglalása” sem zárható ki.

Február 12-én ugyancsak két párhuzamos szekcióban lehet az előadásokat meghallgatni, itt jobbára a demokratikus tiltakozás lehetőségeiről és más témákról lesz szó. A két napon többek közt Schilling Árpád, Tamás Gáspár Miklós, Bagi Zsolt, Pethőné Nagy Csilla, Deák Dániel és Takáts József tart majd előadásokat.

A Hallgatói Hálózat aktivistái az előzetes felmérés alapján két-háromszáz emberre, középiskolásokra, egyetemistákra, oktatókra, szülőkre és szimpatizánsokra számítanak a két nap folyamán, de ez a szám még nőhet – tették hozzá –, mert a szórólapos, plakátos hirdetéseket a héten fogják közzétenni. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.