Egyelőre nem lesz új belvárosa Szentgotthárdnak

Hiányzik az uniós projekthez szükséges önerő, ezért döntött úgy Szentgotthárd képviselő-testülete, hogy egyelőre nem támogatja a belváros megújítását szolgáló projektet - mondta el Huszár Gábor független polgármester.

A projektet annak ellenére sem támogatják, hogy a pályázat első fordulójában 345 millió forintot már megítéltek számukra a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből. A polgármester elmondta, a pályázatban foglaltak megvalósításához az önkormányzatnak 83 millió forint önrészt kellene előteremtenie, csakhogy jelenleg a költségvetésükből 500 millió forint hiányzik, ezért nem tudtak kötelezettséget vállalni az összegre.

A szentgotthárdi wellnessfürdő miatt - melynek beruházását, hitelekből, egyedül finanszírozta az önkormányzat - jövőre 214 millió forintot kell visszafizetni, emellett évi 50 millió forintba kerül a fürdő üzemeltetése. A városnak jelenleg 275 millió forintos hitelkeret áll a rendelkezésére, de ezt már teljesen kimerítették.

Huszár Gábor hangsúlyozta: a helyzet ismeretében felelős döntést hozott a testület, amelynek elsősorban a város működőképességének és fizetőképességének a megőrzését kellett szem előtt tartania. Nem arról van szó, hogy a képviselő-testület tagjai ne szeretnék megújítani a belváros épületeit, köztük a színházat, de el kell kerülni a még súlyosabb anyagi helyzet kialakulását.

A polgármester elmondta azt is: remény van arra, hogy a fürdőt rövid időn belül szakmai befektetőnek sikerül eladni, ekkor pedig újra a képviselő-testület elé kerülhetnek majd a belvárosi rekonstrukciós tervek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.