Egyelőre nem lép ki az MDF-ből Olajos Péter

Egyelőre nem lép ki az MDF-ből Olajos Péter, mert az utóbbi napokban felmerült az előre hozott országos gyűlés szükségessége, és többen kérték tőle, hogy legalább egy hónapig várjon párttagsága megszüntetésével.

Egyelőre nem lép  ki az MDF-ből Olajos Péter, mert az utóbbi napokban felmerült az  előre hozott országos gyűlés szükségessége, és többen kérték tőle,  hogy legalább egy hónapig várjon párttagsága megszüntetésével.

Az MDF európai parlamenti (EP-) képviselője ezt szerdán közölte az MTI tudósítójával Strasbourgban. Mint hozzátette,  párttisztségeiről lemondott, illetve lemond, és "egyszerű  MDF-tagként" megvárja, amíg a végső döntést meghozzák.

A szombati bejelentéssel - mint fogalmazott - "segélykiáltást"  akart hallatni, elhatárolódva attól az irányváltástól, amelyet a  párt elnöksége javasolt, és amelyet a választmány csekély többséggel  ugyan, de jóváhagyott. Az MTI-nek adott nyilatkozatában úgy  vélekedett, hogy ez a segélykiáltás "célt ért". Utalt Csáky András  hasonló lépésére, és hozzátette: az egész országban szervezkedés  indult, Boross Péter meghirdette az előrehozott országos gyűlés  szükségességét, amely gyűlésen dönteni kellene az MDF  irányváltásának ügyében.

Maga Boross Péter az irányváltás elutasítását javasolta,  "illetve az elnökváltás szükségszerűségét is felvetette" - mondta  Olajos. Mindez - tette hozzá - őt most arra indítja, hogy eleget  téve többek javaslatának, egyelőre kivár az MDF-ből való kilépéssel.  Vár még akár egy hónapot is, mert - jegyezte meg - "nincs, ami  sürgessen".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.