'A magyar televíziózás mélypontja'

Módosító indítványt nyújt be a Jobbik a médiatörvény zárószavazása előtt ahhoz a javaslathoz, amellyel egyértelműsítené, mit ért bűnügyi tematikájú hír alatt. Ezt Novák Előd, a párt képviselője mondta pénteki sajtótájékoztatóján, melyen bírálta a TV2 reggeli műsorát is.

A politikus emlékeztetett: az Országgyűlés elfogadta azt a médiatörvény-javaslathoz érkezett módosító indítványukat, amely húsz százalékban maximálná a bűnügyi hírek arányát a két nagy kereskedelmi televízió esti hírműsoraiban. Aggályosnak tartják ugyanakkor, hogy egy másik módosító javaslat kiskaput nyitott az érintett médiumok számára.

Novák Előd véleménye szerint a húsz százalék elég kell hogy legyen a bűnügyi hírekre.

Közölte: a médiatörvény zárószavazása előtt módosító javaslatot fognak benyújtani a indítvány értelmező rendelkezéseihez, hogy a konkrétabb definiálás érdekében pontosítsák, mit értenek bűnügyi tematikájú hírek alatt. Ezen felül pedig a "politikusbűnözéssel", a közszereplőkkel kapcsolatos bűnügyi híreket kivennék az említett húsz százalékból.

Novák Előd tájékoztatóján emellett bírálta a legnézettebb, leghallgatottabb hírműsorokat, amiért szerinte azokban nem biztosított a kiegyensúlyozottság. Példaként azt mondta, hogy az önkormányzati választás óta a Jobbik még az LMP-nél is kisebb arányban van jelen az élőszóbeli lehetőségeket tekintve a főbb hírműsorokban.

Az országgyűlési képviselő külön nevesítette a TV2 Mokka című műsorát, amelyben - mint mondta - egyáltalán nem biztosítanak helyet a Jobbiknak. Ezután kitért a Mokka egy közelmúltbeli adására, amelyben egy nő arról beszélt, hogy látja az elhunyt énekes, Zámbó Jimmy szellemét. Novák Előd sajtótájékoztatóján le is vetítette ezt a műsorrészletet, amelyet a magyar televíziózás története mélypontjának nevezett.

Közölte: "amennyire ez a hölgy mint médium látja Jimmy szellemét, annyira természetesen én is látom. Sőt ha ő naponta látja, én óránként látom, ha becsukom a szemeimet." Közölte, ez alapján bízik abban, hogy a TV2 a reggeli adásában vagy akár a híradásaiban neki is szerepet fog biztosítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.