Egy ország mondja: elég a bujkálásból

A nagy pártok ne bujkáljanak, álljanak ki a vitára - mondta Fodor Gábor azon a sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták a Fidesz egyik választási plakátjához hasonló új SZDSZ-plakátot, amelyen az "Egy ország mondja: elég a bujkálásból! Vitát!" felirat olvasható.

Az SZDSZ elnöke emlékeztetett arra a javaslatára, amely szerint két vitát szeretnének rendezni a pártok képviselőinek részvételével az európai parlamenti (EP) kampány alatt. Ezekre a választás belpolitikai tétje miatt van szükség, illetve azért, hogy a választók tisztán lássák, mit akarnak a pártok képviselni Brüsszelben, mondta Fodor.

Fodor Gábor úgy látja, hogy a két nagy párt elzárkózott a vitától. A pártelnök felmutatta a Fidesz és az MSZP felvetésükre érkezett válaszát. A Fidesz elzárkózott attól a javaslattól, hogy a pártelnökök és a listavezetők között folytassák le a vitát, de azt mondták, hogy szakértőik készen állnak arra. A szocialisták csak az európai kérdésekről akarnak vitatkozni, a belpolitikaiakról nem.

A sajtótájékoztatón egy, az SZDSZ által készíttetett, de a Fidesz egyik választási plakátjához hasonlót mutattak be, amelyen az "Egy ország mondja: elég a bujkálásból! Vitát!" felirat volt olvasható. Fodor Gábor azt mondta, hogy a Fidesz plakátjainak és politikai üzeneteinek tartalma alapján azt látják, hogy azok vélhetően a magyar belpolitikára vonatkoznak.

A pártelnök elfogadhatatlannak nevezte azt a gyakorlatot, amelynek során pártok úgy gyűjtenek ajánlószelvényeket, hogy utána azokat nem adják le (a Fidesz és a Jobbik is rengeteg szelvényt gyűjtött, de azok töredékét nyújtják csak be - A szerk.) Fodor Gábor közölte, az SZDSZ a leadás után érkezett ajánlószelvényeket hétfőn, közjegyző jelenlétében semmisíti meg. Levelet írt a pártoknak, és arra kérte őket, csatlakozzanak a kezdeményezéshöz. A pártelnök szerint ha ezt nem teszik meg, akkor titkos, tiltott és törvénytelen adatgyűjtést fognak folytatni.

Meghívják Tito Ortizt a kampányzáróra

Az SZDSZ kampányplakátján látható egyik fénykép kapcsán úgy fogalmazott, személy szerint nem tudja, ki van rajta, de az nem a sajtó által említett mexikói származású, amerikai sportoló, Tito Ortiz. Hozzátette, a hírek szerint egy lengyel fiatalember látható a fotón, de ezt nem akarta taglalni. A pártban felmerült, hogy miután többször is szóba került, hogy Tito Ortiz szerepel a plakátjukon, meghívnák őt kampányzáró eseményükre - jegyezte meg.

Kedves Tito Ortiz!

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke levelet küldött Ofir Venturának, Tito Ortiz jogi képviselőjének. Íme a teljes szöveg: "Tisztelt Ofir Ventura úr! A magyarországi sajtóban a napokban megjelent hírek szerint Tito Ortiz küzdősport-bajnok a Szabad Demokraták Szövetségének választási plakátjain szerepel, mint szélsőjobboldali elem. A magyar liberális párt ezúttal szeretné önt biztosítani arról, hogy a híresztelés téves, a plakáton nem a neves sportoló látható. Az SZDSZ a kép használati jogát a párt egy úgynevezett „imagebank"-tól vásárolta, így a párt rendelkezik a kép felhasználásának jogával. A liberálisok nem élnek vissza senki képmásával vagy személyes adataival, reklámügynökségünk olyan modellek fényképeit használja, akik előzőleg hozzájárultak a reklámcélú felhasználáshoz. Az SZDSZ az üggyel kapcsolatban bármikor Tito Ortiz és stábja rendelkezésére áll. A Szabad Demokraták Szövetsége szerint példamutató az, hogy a neves küzdősport-bajnok fontosnak tartja az elhatárolódást mindenfajta szélsőséges politikai erőtől és nézettől. Pontosan ez a hozzáállás hozhatná meg Magyarországon és szerte a világon a szélsőséges és rasszista eszmék visszaszorulását. Tisztelettel: Horn Gábor kampányfőnök

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.