Egy milliárd forinttal tartozik a debreceni Kenézy-kórház

Drasztikus adósságot halmozott fel a debreceni Kenézy-kórház, amely mintegy egy milliárd forinttal tartozik a beszállítóinak. Ebből több mint 700 millió forint a hatvan napon túli tartozás.

Jelentős összegű, 1 milliárd 15 millió forint tartozást halmozott fel a Debreceni Kenézy Kórház a beszállítókkal szemben. Ezen belül 714 millió forint volt a 60 napon túli, 301 millió az átütemezett tartozás a Magyar Államkincstár (MÁK) áprilisi adatai szerint – írja szombati számának címoldalán a Hajdú-bihari Napló.

A kórház igazgatóját a megyei lap pénteken nem érte el, így az okokra nem sikerült rákérdezniük. A lap közli: a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centruma nem szerepel az áprilisi adóslistán, és Kecskés Gábor gazdasági igazgató megerősítette, hogy májusban sem volt lejárt szállítói tartozásuk. A lap érdeklődésére hangsúlyozta: az állami finanszírozás és a felsőoktatás állami támogatásának drasztikus csökkenése miatt egyre nehezebb ezt elérni.

Szerinte nagyobb belső szigor és a térítéses betegellátásban évek óta adott lehetőség kihasználása – külföldi állampolgárok gyógyítása – is lényegesen könnyíthetne a gazdálkodási nehézségeken.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.