Egy jó hír: tiszták a szüretek

Alapvetően tisztának, közegészségügyi szempontból megfelelőnek találta a szüreti fesztiválok környezetét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Munkatársai szeptemberben 417 ellenőrzést végeztek és mindössze 19 esetben találtak szabálytalanságot.

A szüreti akcióellenőrzésen az ÁNTSZ mellett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai is részt vettek. Az ellenőrzések során kirívó közegészségügyi hiányosságot nem tapasztaltak. Az árusítóhelyek környékét általában tisztán tartottnak, hulladékmentesnek, a vendégek fogadására alkalmasnak találták.

A kommunális hulladék gyűjtése, tárolása és elszállítása megfelelő volt, továbbá biztosítottnak látták az ivóvízellátást és a szennyvízelhelyezést - áll a közleményben.

Az ellenőrzések során vizsgálták az alkalmi árusítási engedélyek, az egészségügyi könyvek meglétét, a helyszíni egészségügyi biztosítást is, valamint a nemdohányzók védelméről szóló törvényben foglaltak betartását. Tizenkilenc esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, de csak tíz esetben szabtak ki bírságot, összesen 155 ezer forint értékben. Bírságot egyebek mellett engedély nélküli alkalmi árusításért, kéz-fertőtlenítőszer és lábpedálos szeméttároló hiányáért, dohányzóhely nem megfelelő kijelöléséért, egészségügyi könyvek hiányáért vagy veszélyes anyag nem megfelelő tárolásáért szabott ki a hatóság.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.