Egy hittankönyv szerint halálos bűn a homoszexualitás

Halálos bűn a homoszexualitás a Szent István Társulat hittankönyve szerint. Az általános iskola negyedik osztályosainak szánt kiadvány szerzője Fülöpné Erdő Mária, a magyar katolikus egyházfő testvére. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint a hitoktatásért nem az állam, hanem az adott egyházak felelnek.

Homofób állításokra bukkant a Hír24 egy általános iskolai hittankönyvben. A negyedik osztályosoknak szánt kiadványban egyebek mellett az olvasható, hogy a homoszexualitás halálos bűn. A portál felidézi, hogy Ferenc pápa éppen a hétvégén jelentette ki: nem akarja megítélni a melegeket.

Ennek fényében különösen érdekes a tankönyvben szereplő kijelentés, ám a Hír24 megkeresésére eddig senki sem adott magyarázatot.

A köznevelésért felelős államtitkár is a Hír24-től értesült a negyedikes hittankönyvben szereplő homofób mondatokról. Hoffmann Rózsa szerint azonban ehhez az állami oktatásirányításnak semmi köze. A Hír24 kereste a könyv szerzőjét, Fülöpné Erdő Máriát, Erdő Péter magyar katolikus egyházfő lánytestvérét, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorát, de egyelőre nem sikerült vele kapcsolatba lépniük.

A Hír24 kérdésére a katolikus egyház azt közölte, ki fogják javítani a tankönyvben szereplő hibás mondatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.