Egy harmadik főrendőrt is meggyanúsítottak a Vizoviczki-ügyben

Háromra emelkedett a rendőrségi vesztegetési botrányban bűnszervezetben történt elkövetéssel meggyanúsított egykori főtisztek száma - értesült a Magyar Nemzet.

H. Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetőjét is azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy harmadmagával tagja volt a vesztegetési botrányban feltárt, V. László vezette bűnszervezetnek - olvasható a napilap szombati számában.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte: a volt rendőrtiszt - a közelmúltban ugyanezzel a gyanúval kihallgatott társaival egyezően - az alapbűncselekmény elkövetését is vitató vallomást tett, és panasszal élt a gyanú közlésével szemben.

A Központi Nyomozó Főügyészség a június elején kirobbant ügyben eddig az éjszakai mulatóiról elhíresült V. Lászlóval, majd G. Imrével, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetőjével, és az ugyancsak előzetes letartóztatásban lévő K. Attilával, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi információs főosztálya kiemelt ügyek osztályának felderítéssel egykori foglalkozó nyomozójával ismertette, hogy a bűnszervezet vezetőjeként, illetve tagjaként tartják őket számon - olvasható a lapban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.