Ez lenne Kapócs Zsóka? Egy benyalós fénykép története

Sokba kerül a túlbuzgóság. Ez a lényege annak a fotóbakinak, aminek házigazdája a Magyar Távirati Iroda. Kicsiny sztori, de itt élünk. Nagyon jól értjük, hogy miről szól.

Több bulvárlap közli ma azt a Magyar Távirati Iroda által kiadott - és mindenki által ingyenesen átvehető - színes fotót, amelyen egy fiatal, szőke hajú nő és egy ismert férfiarc látható. Az Új Ász című lap Tejbajsza nőtt a színészeknek címmel adja közre az össztársadalmi érdeklődésre számot tartó felvételt. Az MTI bizonyára azért adta ki, mert tisztában volt a dolog jelentőségével.

"Hopp egy kis baleset történt - oldják tovább az újságban a nemzeti hírügynökség képéhez csatolt információit  -, tejbajsza lett Kapócs Zsóka és Beleznay Endre színésznek. Mindez az Országházban történt, ahol az iskolatej világnapja alkalmából 120 vidéki iskolás gyereknek tartottak ünnepséget. Az iskolatej programra jövőre 1,2 milliárd forintot szán a kormányzat."

Mindebből azonnal leszűrhető a pozitív tartalom: a kormány senkit nem hagy iskolatej nélkül. Ami örvendetes. Még örvendetesebb, hogy véletlenül éppen Kapócs Zsóka az a szereplő, akivel ezt a pozitív tartalmat érvényesíteni lehet. Kapócs Zsóka ugyanis nagy ember. Pontosabban egy nagy ember barátnője. Ez a nagy ember Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója. Ezeket a fontos mozaikokat összerakva kezd értelmet nyerni, hogy miért pont Kapócs Zsókát keverte oda - közel sem biztos, hogy teljesen véletlenül - a képre a nemzeti hírügynökség.

Éppen csak annyi a probléma, hogy a képen nem a miniszteriális Kapócs Zsóka látható, hanem Szalontai Szilvia aktmodell, akinek újabban - tudjuk a celebfingató tévékből - az Angyal, Roger Moore fia csapja a szelet, sok egyéb mellett.

Kínos csere, mondhatnánk. De nem mondjuk. Megyünk tovább. És kijavítjuk a főcímet. Nem tejbajsza, hanem tejbajszuk nőtt a színészeknek.

*

Az MTI cikkünk megjelenése után élelmiszeripar címszó alatt 12.43-kor javította a képalát. (A Szerk.)

Az MTI által Kapócs Zsókának beállított Szalontai Szilvi és Beleznay Endre az iskolatej világnapjára rendezett parlamenti bohózaton
Budapest, 2011. szeptember 28. Kapócs Zsóka, modell és színésznő valamint Beleznay Endre színművész megkóstolták az iskolatejet az Országház Vadásztermében rendezett ünnepség végén. Az iskolatej világnapja alkalmából parlamenti ünnepséget és sajtótájékoztatót tartanak a Nógrád, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6 településéről érkező 120 iskolás gyermekeivel, illetve a kezdeményezés támogatóival, országgyűlési képviselőkkel, polgármesterekkel, iskolaigazgatókkal, ismert sportolókkal, művészekkel, valamint a sajtó képviselőivel. MTI Fotó: Kovács Attila
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.