Egy „vadász” csapott le Bándy Katára?

Szexuális indíttatású, brutális gyilkosság áldozata lett a rendőrségi pszichológus.

Nem kommentálja a rendőrség az egy hete eltűnt, s mint azóta kiderült, feltehetőleg még múlt vasárnap hajnalban szexuális indíttatású, brutális gyilkosság áldozatául esett Bándy Kata (25) rendőrségi pszichológus halálával kapcsolatos találgatásokat. Pécsi tudósítónk érdeklődésére azt azonban cáfolták, hogy a lány meggyalázott, több helyen feltehetőleg cigarettával megégetett holttestét a keresés megindítása után vitték volna oda, ahol végül rátaláltak. 

Forrásaink ugyanakkor elismerték, még sok a megválaszolatlan kérdés az ügyben. Egyelőre az sem egyértelmű, hogy a fiatal nőt ott, illetve annak a helynek a közvetlen közelében ölték-e meg, ahol később a holttestére rátaláltak. A tettes vélhetően alaposan ismerte azt a helyet, ahol megpróbálta elrejteni a holttestet. Még sok született pécsi is csak nehezen találta meg a helyszínt, hogy mécsest gyújthasson Bándy Kata emlékére.

Pénteken több nagy tapasztalattal rendelkező egykori életvédelmi nyomozó társaságában Pécsre utazott Petőfi Attila, az ORFK bűnügyi főigazgatója, hogy személyesen tájékozódjon a nyomozás állásáról, s tájékozódjon arról, hogy milyen segítségre van szükségük a helyieknek. A brutális gyilkosságokon edződött nyomozók szaktanácsadókként vesznek részt a nyomozásban. Szerintük a látszat ellenére a helyzet egyszerű és nem reménytelen: Bándy Kata gyilkosa vagy attól a szórakozóhelytől követte a lányt, ahol barátaival múlt szombaton bulizott, vagy egy úgynevezett „vadász” áldozata lett, aki (nagy valószínűséggel) a tetthely közelében várt rá. Azaz rosszkor volt rossz helyen, mert akkor bárki járhatott volna ott, bármelyik csinos pécsi lány vagy asszony, a vadász lecsapott volna rá.

Legalábbis a kiszivárgott hírek szerint abban egyelőre teljes az egyetértés a rendőrségen belül, hogy a bűntény minden bizonnyal szexuális indíttatású volt. A Népszabadság úgy tudja, a Nemzeti Védelmi Szolgálat már korábban kizárta annak a lehetőségét, hogy Bándy Kata halála összefüggésbe hozható lenne a munkájával. A rendőrségi pszichológust, aki bűnözőket nem vizsgált, s kizárólag rendőrök szakmai alkalmasságáról állított ki szakvéleményt, mindenki szerette. A belső elhárítás külön is ellenőrizte azokat a rendőröket, akik a róluk készült pszichológiai jelentései miatt neheztelhettek volna Bándy Katára. Érdeklődésünkre azt nem árulták el, hogy a titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott ellenőrzés hány rendőrre terjedt ki, csak annyit közöltek, hogy az érintettekkel kapcsolatban a legcsekélyebb gyanú sem merült fel.

Bándy Kata két éve dolgozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Hétfőn nem ment be munkahelyére, a rendőrök már akkor keresni kezdték. Mivel roko­nainak, barátainak és kollé­gáinak nem adott életjelet magáról, mindenki a legrosszabbra gondolt. A félelmek beigazolódtak: szerda délután, lakásától alig pár száz méterre, egy bokros területen megtalálták Bándy Kata holttestét. A rendőrség szűkszavú közleményt adott ki az ügyben, s abból annyi tudható, hogy emberölés gyanújával indítottak nyomozást. Gyanúsított még nincs. Hatala József országos rendőrfőkapitány egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozók munkáját.A rendőrök még sok kérdésre nem tudják a választ az ügyben Fotó: MTI – Kálmándy Ferenc

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.