Egy KLIK-ből több KLIK

Újraszervezhetik a többmilliárdos adóssággal küzdő, kevés pozitív eredményt felmutató Klebelsberg Intézményfenntartó Központot. Változások szeptembertől várhatóak.

A Figyelő információi alapján valószínűsíthető, hogy átgondolja a minisztérium a KLIK helyzetét. A jelenlegi 198 tankerület helyett megyénként egyet terveznek, Budapesten pedig 5-6 lenne, melyeknek valódi jogaik lennének gazdálkodási és szervezeti téren is. Az intézmények vezetői ugyanakkor abba továbbra sem szólhatnának bele, hogy kikkel dolgoznak, vagyis kiket vesznek fel és kit rúgnak ki. A hírt nem cáfolták minisztériumi források sem. 

Az újság szerint megerősítették azt is, hogy az új tanévben már a leírtaknak megfelelően történik az oktatásszervezés. Az új Nemzeti Alaptanterven már dolgoznak, és a tanárokra is kevesebb adminisztráció várhat, emellett önértékelési rendszerüket is átalakítják.

Belföld
2016.02.25 11:33

Ajánlott cikkek

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Pécs

A pécsi állatkert megújult, de a zebracápa ezt csak két nappal élte túl

A hétvégén megnyitotta kapuit a megújult pécsi állatkert. A bama.hu beszámolója szerint sok vendég volt az első napokban, a látogatók örömét azonban beárnyékolta, hogy az egyik cápa, egy februárban érkezett zebracápa elpusztult.
NOL Piactér