Egy főhajtás, egy mécses, egy történet – Újságírók búcsúja Göncz Árpádtól

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége csendes megemlékezésre hív, Göncz Árpádtól búcsúznak a budapesti Vörösmarty utcai Sajtóházban.

– Az itt jelenlévők felét se ismerem fele olyan jól, mint szeretném, és a fele részüket se szeretem fele annyira, mint megérdemelnék” – rebegte Bilbó megilletődve a Göncz Árpád által fordított A Gyűrűk ura című műben. Nos, mi sem ismerjük őt fele annyira sem, mint szeretnénk, de fele annyi évet sem tölthetett volna velünk ítélete miatt, mint amennyit itt lehetett végül, miközben életéből fele annyi évet vett el ez az ország, mint amennyit végül ő szolgálta a köztársaság elnökeként...

Bilbó ugyan a könyvben nem aratott osztatlan sikert ezzel a beszédével, de mi sem a sikerre törekszünk. Csupán csendes megemlékezésre, kevés szóval, sok képpel, méltósággal és tisztelettel... Egy főhajtás, egy mécses... egy-egy történet... – így szól a Magyar Újságírók Országos Szövetsége meghívója arra a csendes megemlékezésre, amellyel Göncz Árpádtól búcsúznak a budapesti Vörösmarty utcai Sajtóházban, október 15-én, csütörtökön 18 órától.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.