Egy 100 milliós tartozás miatt nem kapnak rendes ételt az esztergomi kórházban

Napok óta nem kapnak meleg ételt a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. Az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt. képviselője szerint a Vaszary Kolos Kórház az elmúlt időszakban 100 millió forintos tartozást halmozott fel – írja a Kemma.hu.

Csak hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel – tájékoztatott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden, míg a betegek és hozzátartozóik a kórház weboldaláról és a folyosókon kihelyezett plakátokról is értesülhettek a hírről.

A hétfői ebéd
kemma.hu

A hivatalos közlésben csak az állt, hogy a szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus – tudatták sajtóhírekre reagálva.

Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul ki a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.

Azt valamiért nem feszegették a közlemények, hogy miért vonult ki a Hungast, de a Kemma megkérdezte a céget, és kiderült, hogy a Vaszary Kolos Kórház az elmúlt időszakban 100 millió forintos tartozást halmozott fel, így az esztergomi szolgáltatást is végző cég működése ellehetetlenült.

Páger Zsolt kifejtette azt is, hogy a jelentős tartozás ellenére, a kórház kérésére a Hungast Esztergom Zrt. szolgáltatását július 31-ig fenntartotta, hogy a kórház vezetésének legyen megfelelő ideje a zökkenőmentes átállásra. Sajnálattal hallotta azonban, hogy ez nem sikerült.

A hétfői ebéd a kórházban két szendvics és egy alma volt.

Részletek a Kemma.hu cikkében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.