Egészen durva mínuszok jönnek

Hó alatt a fél ország. Emlékszik még valaki? A hét elején megdőlt a melegrekord a fővárosban.
Az ország dunántúli és déli részén megállás nélkül szakad a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyre hidegebb lesz. Hétfőn akár mínusz 10, a hét közepén – szilveszter táján – mínusz 15 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Hasonló prognózis olvasható az Időkép.hu oldalon is.

Csupán emlékeztetőül: karácsony előtt, december 23-án Budapest belterületén 12,4 fokot mértek, a fővárosban ezzel megdőlt a melegrekord.

A kormányokon és rendszereken átívelő népi bölcsesség szerint elég néhány centi hó (pár csepp eső) ahhoz, hogy teljesen megbénuljon a közlekedés. Úgy látszik, a vasútra ez most kevéssé érvényes.

A MÁV közleménye szerint a vasúttársaság járatai menetrend szerint elindultak a vasárnap reggeli, délelőtti, valamint a délutáni órákban is. A havas időjárási helyzet következtében jelentősebb fennakadásokra, késésekre jelenleg a dél-, és nyugat-dunántúli területeken sem kell számítani.

Nem állítjuk, hogy a teljes internetes menetrendet átböngésztük, de azért több vonalat megnéztük: bár a Győr-Budapest vagy a Pécs-Budapest szakaszon előfordulnak húszperces késések, komoly fennakadást egyelőre - kopogjuk le gyorsan! - valóban nem találtunk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.