Egész napos programmal készülnek május 1-jére a szakszervezetek

A szokásos sör és virsli mellett szórakoztató műsorokkal várják az érdeklődőket a Városligetben május 1-jén a szakszervezetek, de beszélgetést szerveznek aktuális közéleti kérdésekről is.

Idén, hosszú évek után először, az öt magyar szakszervezeti szövetség együtt köszönti május elsejét a Városligetben. Délelőtt 10 órától a Városligeti Szakszervezeti Emlékkőnél, az első magyarországi szabad majális helyszínén, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) vezetői közösen helyezik el a megemlékezés virágait.

A koszorúzást követően négy konföderáció, az ÉSZT, a LIGA, a MSZSZ és a SZEF a városligeti Napozóréten folytatják a programot, ahol közös sátorban tartanak fórumot, beszélgetéseket meghívott vendégeikkel és az érdeklődőkkel. Az ágazati szervezetek, tagozatok saját sátrukban is várják az érdeklődőket.

Délelőtt 11 órától egészen délután fél négyig előbb a munkabérről, majd a nyugdíjról beszélgetnek, később pedig a közoktatás és az egészségügy aktuális kérdései kerülnek napirendre.

A nagyszínpadon délelőtt tízkor bábjátékkal kezdődik a program, utána a Dumaszínház következik, de lesz operett- és musical-összeállítás is. A műsor egészen délután ötig tart.

Az MSZSZ közlekedési tagozata szervezésében részt vesz a majálison Gyurcsány Ferenc, a DK, Schiffer András, az LMP és Tóbiás József, az MSZP elnöke is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.