Eddig kilencen indulnának Kiss Péter helyéért

Újabb jelölő szervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a november 23-ai újpesti időközi országgyűlési képviselőválasztásra, amelyet Kiss Péter halála miatt kellett kiírni. A testület pénteki ülésén az LMP, a Fidesz, a KDNP és a Demokratikus Koalíció regisztrációjáról hozott határozatot.Eddig kilenc párt jelezte részvételi szándékát. A korábbi üléseken a testület a Magyar Liberális Párt, a Magyar Munkáspárt, a Zöldek Pártja, a Magyar Szocialista Párt, valamint a Magyar Demokráciáért és Hazáért Párt regisztrációs kérelméről már döntött.

Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest-Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot április 6-án, a politikus azonban hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt. Az NVB szeptember 12-én tűzte ki az időközi választás időpontját november 23-ára. A testület választást kitűző határozatának mellékletében rögzítette a választással kapcsolatos határidőket, határnapokat is.

Eszerint a választókat október 6-áig értesítik arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben, az ajánlásokat október 6-ától, tehát már hétfőtől gyűjthetik az indulni szándékozók. Az országgyűlési egyéni választókerületben induló jelölteknek 500 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük, indulási szándékukat pedig október 20-áig lehet bejelenteni az újpesti választási bizottságnál.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.