Echo TV vs. UPC: nézőpont kérdése

Az Echo TV nézőellenes döntésnek tartja, hogy kivették az analóg csomagból az adását - az UPC viszont éppen azzal érvel, hogy alig nézik...

"Lehúzta a rolót az Echo Televízió előtt a UPC" - ezzel a címmel számolt be a televíziós csatorna arról, hogy a legnagyobb kábelszolgáltató március 16-tól, "a nézői igényeket figyelmen kívül hagyva", kivette földfelszíni sugárzású (analóg-kábeltévé) csomagjából az Echo Tv-t. Az UPC azzal érvelt, hogy igyekszenek élen járni a digitalizálásban, a digitális bővítés pedig műszakilag csak az analóg csatornahelyek felhasználásával biztosítható. Emiatt összesen mintegy harminc kiosztható (analóg) csatornahelyük marad, márpedig az Echo TV nézettségben a 37. helyen áll.

A szolgáltatónál hangsúlyozták, hogy tiszán üzleti szempontok alapján döntöttek, egyébként pedig az Echo TV adása digitálisan bárhonnan elérhető.

A Magyar Hírlap pénteken már a "nemzeti erők" összefogását sürgette az Echo TV érdekében, sok száz csalódott, szomorú, felháborodott néző megkeresésére hivatkozva. A lap többek között humoristát, közgazdászt és két holokauszt-túlélőt is megszólaltatott az ügyben, akik egy emberként ítélték el "a kétharmad televíziója" elleni csúnya támadást".

Az Echo TV a hírközlési biztoshoz fordulhat az ügyben, a médiahatóság nem jogosult egy polgári jogi szerződés ügyében dönteni -  mondta az Echo TV munkatársának az ügyben feltett kérdésére pénteki tájékoztatóján Kiricsi Karola, a médiahatóság szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.