Ebben a kerületben nagyon jó a kismamáknak

Tizenhat kismama vehette át ECDL vizsgáját tanúsító bizonyítványát Tóth József angyalföldi polgármestertől a héten. De már készülődik az új csapat is, hiszen szeptemberben újabb tanfolyam kezdődött tucatnyi kisgyermekes anyuka részvételével. S amíg anya tanul, gyermekével az önkormányzat által fogadott gyermekfelügyelő foglalkozik. A tanfolyam egyébként sem csak a tanulásról szól: barátságok születnek, gyermekruhák cserélnek gazdát, programokat ajánlanak egymásnak. Ki számítógépen, ki személyesen továbbra is tartja a kapcsolatot a többiekkel.

A XIII. kerületi Önkormányzat egyébként minden korosztály informatikai igényét igyekszik kiszolgálni. Így például megújultak a közösségi helyeken működő infopontok, népszerű a kerület különdíjas honlapja. A kerület online sajtóoldalán elérhető a helyi televízió műsora. A kerület számos pontján elérhető az ingyen WiFi a Partner Kártyával rendelkező lakosoknak. Az önkormányzati fenntartású gimnáziumok diákjai 11 éve szintén ingyen tehetnek ECDL vizsgát. De folyamatban van a bölcsődei, óvodai és iskolai étkezési díjak elektronikus befizetését lehetővé tevő informatikai rendszer kiépítése is.

A kismamák az informatikai oktatás mellett nyelvtanfolyamon is részt vehetnek bölcsődében nyújtott gyermekfelügyeleti lehetőséggel, ráadásul befogadott kérelem esetén a tömegközlekedési bérlet árának felét az önkormányzat állja. A gyereklétszám folyamatos növekedésével is lépést tart a kerület. Az intézményhálózatban több mint 1000 kisgyermekről gondoskodnak. A térítéskötelessé válásra irányuló kormányzati intézkedések ellenére a kerületben sokáig ingyenesen biztosított volt az ellátás. 2015-től ezen változtatni kellett, de a szociálisan rászorultaknak továbbra is térítésmentes a gyermekek gondozása és a gyermekétkeztetés.

Az óvodáztatási igények kielégítése érdekében folyamatosan bővül az óvodai férőhelyek száma. Jelenleg 18 tagóvodában összesen 3573 óvodai férőhely áll rendelkezésre. A Pitypang Tagóvodában angol – magyar kétnyelvű óvodai nevelés folyik, amely folytatódik a Csata Utcai Általános Iskolában. 2015. szeptembertől a Meséskert Tagóvodában is elindult egy csoport, 2016 szeptemberétől felmenő rendszerben fog működni. Ugyancsak a kismamák és a gyermekek örömére 2015-ben megújult a Kárpát lakótelepen a Duna játszótér, a Bulcsú park, a Gidófalvy játszótér, a RAM kertben a „Bóbita Irodalmi Játszótérre" egyedi fajátékok kerültek kihelyezésre.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.